Kuchnia francuska podstawą gotowania w ogóle

ch kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna...Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania pot

Kuchnia francuska podstawą gotowania w ogóle blog kulinarny
Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna...Kuchnia francuska - każdy kucharz musi coś o niej wiedzieć. Bo to fundament, bardzo istotna baza. Uczy różnych sposobów gotowania, łączenia składników, sposobu serwowania potraw, jest matką wielu innych kuchni. Nie wiem, czy jest w Europie chociaż jedna kuchnia narodowa bez wpływów kuchni francuskiej.

Kuchnia francuska do prostych nie należy. Dania potrafią być skomplikowane, często są dobrym testem umiejętności kulinarnych. Niektóre wymagają długiego czasu przygotowania, niektóre wymagają niesamowitej precyzji. Ale jest sporo "leniwych" dań, które "robią się same". Jak kurczak w winie (coq au vin), wołowina po bordosku (beauf de bordeaux), czy też po prowansalsku. Spora ilość potraw duszonych, na bazie wina.

Jest także zupa cebulowa. Najlepsza na świecie - z długo karmelizowaną cebulą, z białym winem i grzankami obficie posypanymi serem. To przykład banalnej kuchni francuskiej. Raptem kilka składników! Ale liczy się efekt. Są tarty - te słodkie i wytrawne (quiche). Jest crème brûlée, który ma wielu wiernych fanów.

Prawda jest taka, że w kuchni francuskiej każdy znajdzie coś dla siebie. Smaki są niesamowicie ze sobą skomponowane, ale nic dziwnego - stoi za tym wielopokoleniowa tradycja. burgery z indyka przepis
Na ten temat napisali także na przepis na burgery z indyka
przepis na burgery z indyka - tekst jest OK
Podobny temat również burgery z indyka przepis
- to całkiem niezłe